logo 1 bloem

Zwangerschapmassage

Gefeliciteerd Zwanger

 
Een zwangerschap is prachtig en die negen maanden zijn ook heel spannend! Je kijkt vol verwachting uit naar de bevalling.
Tijdens deze negen maanden kun je last krijgen van bepaalde kwaaltjes, die nu eenmaal horen bij een zwangerschap.
De ene vrouw heeft er meer last van dan de andere. Maar één ding is zeker; je buik gaat groeien!
Een 'gewone' massage is vaak tijdens deze periode minder geschikt.
Er dient rekening te worden gehouden met bepaalde drukpunten op het lichaam en ook de houding tijdens de massage is anders.
 
 
 
Doel zwangerschapsmassage
 
De zwangerschapsmassage is voornamelijk  ontspannen. Tijdens deze massage wordt de bloedsomloop gestimuleerd wat natuurlijk goed is voor moeder en kind.
Het zorgt ervoor dat de ademhaling dieper wordt en uw hoofd even helemaal tot rust komt.
Tijdens de zwangerschapsmassage krijgen uw voeten, benen, billen, armen, handen, romp, hals en schouders een ontspannende massage.
Voor de buik en de onderrug wordt een speciale zachte techniek toegepast, die helemaal is afgestemd op de gewijzigde spier- en orgaanverhoudingen in het lichaam
Niet alleen uzelf, maar ook uw baby wordt heel rustig van de zachte en aangename bewegingen.
De behandeling zorgt er ook voor dat u even stil staat bij alle veranderingen in uw lichaam, hierdoor wordt u bewuster van de baby in uw buik.
Er is onderzocht dat het een positief effect heeft op beter slapen, minder rugpijn, minder stress en minder complicaties tijdens de zwangerschap.
Er is zelfs gebleken dat door de behandeling het percentage vroeggeboortes kleiner is en dat er minder complicaties optreden bij de bevalling.
 
WANNEER
De zwangerschapsmassage wordt gegeven vanaf week 14 van de zwangerschap. Ook is het belangrijk dat het een gezonde zwangerschap is.
Als u medische klachten hebt overleg dan eerst met uw arts/verloskundige.
De massage kun je ontvangen tot in de laatste week

Voor informatie contact