logo 1 bloem

Reiki

Reiki
Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie. Universele levensenergie is de energie rondom ons heen, alles wat leeft en groeit heeft deze energie nodig om te kunnen bestaan. We kunnen deze energie voelen wanneer we ons in de natuur begeven. Iedereen kent waarschijnlijk het onbeschrijfelijke gevoel één te zijn met de natuur.
Iedereen beschikt over Reiki. De universele levensenergie wordt bij onze geboorte meegegeven. Iedereen is van nature in staat om energie uit het energieveld op te nemen.
 
Wat doet Reiki
Reiki is een methode om energie op te nemen uit het energieveld en te gebruiken voor jezelf of anderen. Op fysiek vlak heeft ieder mens een immuunsysteem dat het vermogen heeft om lichaamsvreemde stoffen zoals virussen, bacteriën etc onschadelijk te maken. Dit “werk” wordt onder andere gevoed door energie. Als we een goed werkend immuunsysteem hebben zijn we minder vatbaar voor verkoudheid of een virus en zullen sneller herstellen. Op geestelijk vlak zorgt de energie ervoor dat je innerlijke kracht sterker wordt waardoor je beter in je vel komt te zitten, wat indirect dus ook weer effect heeft op je gezondheid. Reiki ondersteunt het zelf genezend vermogen van lichaam en geest wat leidt tot natuurlijke genezing, ontspanning en zelfinzicht. 
 
Zelfgenezend vermogen
Iedereen heeft een innerlijk zelf genezend vermogen, zoals eerder al genoemd noemen we dit op lichamelijk niveau het immuunsysteem. Dit systeem wordt onder andere ondersteund door energie en kan niet door jezelf of een ander bestuurd worden. Het enige wat je zelf, een behandelaar of therapeut kan doen, is dit systeem ondersteunen met energie. Met Reiki heb je geen toverstok in handen waarmee je kunt genezen. Je kunt er wel voor zorgen dat je systeem op alle vlakken goed ondersteund wordt in zijn eigen werking door onder andere; goede voeding, voldoende beweging, een gezonde leefomgeving en energie!
Uiteraard kun je Reiki ook gewoon toepassen als er geen fysieke redenen zijn. De behandelingen zorgen ervoor dat je energievoorraad op peil blijft. Door je zelf dagelijks te behandelen ervaren veel mensen dat ze dichter bij zich zelf komen te staan, krachtiger worden en meer verbinding hebben met hun gevoel en het energieveld. Daarnaast geeft het geestelijk rust waardoor je meer inspiratie, inzicht en creativiteit in het dagelijkse leven kunt ervaren.
 
Kan Reiki genezen
Naast het fysieke niveau (je lichaam) heb je een emotioneel niveau (je gevoelens), een mentaal niveau (je gedachten) en een spiritueel niveau (je bewustzijn). Energie werkt op alle niveaus door en het ene niveau heeft weer te maken met en invloed op het andere niveau. Als bijvoorbeeld emotioneel iets is opgeruimd, kan een fysieke klacht verdwenen zijn. Energie zet je zelf genezend vermogen in gang en werkt met name door op de oorzaak van de onbalans, zonder dat we weten op welk niveau zich dat afspeelt. De effecten zijn voor ieder mens verschillend, de ene keer zal er iets emotioneel opgeruimd worden en de andere keer heeft een behandeling meer effect op je lichaam.